przez pajaskolski » czwartek, 12 lipca 2018, 17:09
Mam pytanie - czy ktoś wie czy Flixbus restrykcyjnie egzekwuje wsiadanie na przystanku, z którego jest wystawiony bilet czy można wsiąść później? Mniejsza o powody, np. spóźnienie się i dogonienie autobusu na kolejnym przystanku. Podobno ten kod, który sczytuje kierman w komórce podczas wsiadania wygasa po odjeździe z danego przystanku i potem taki bilet jest już niewidoczny. Wie ktoś coś?
I kolejny przykład na dzisiejsze informatyczne brakoróbstwo - zakładka z rozkładem jazdy, trasa Warszawa - Rybnik rozkład obecnie obowiązujący, do 03.09, klikamy i otrzymujemy rozkład Warszawa - Poznań. Nie, nie, rozkładu Warszawa - Rybnik bynajmniej nie ma tam gdzie Warszawa -Poznań, Warszawa - Poznań jest zwyczajnie załadowany dwa razy. Już nie wiem, albo robią to jakieś półgłówki albo to jest tak szalenie skomplikowane, raptem kilka rozkładów i jeszcze to pomylić // nie zrobić jak trzeba...
I jeszcze jedna kwestia - umieszczenie rozkładu jazdy na stanowisku na WPA w Katowicach. Wisi toto na wysokości ponad 2 m (góra to może nawet 2,5 m) i jest toto nadziobane takimi mikro literkami i cyferkami, ze nie wiem kto jest w stanie taki rozkład odczytać. Może to nie służy do czytania a sobie wisi tak wysoko, żeby tego ktoś nie zniszczył / zabrał?